Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rákellenes kajszimag?

2008.07.16

A barackmag titka avagy a B-17 vitamin

 
   
   

Kép

Természetes B-17 (laetril) vitamint tartalmaz, kémiai szerkezetét tekintve ez a vegyület benzaldehidbõl, ciángyökbõl és egy diszacharidból áll. A keserûmandulában, a sárgabarack magjában és egyéb keserû magvakban elõforduló glikozid. Ez olyan B-vitamin, amely a sörélesztõben nem fordul elõ. Azt állítják, hogy specifikus rákellenes és azt megelõzõ tulajdonsága van. Az elmélet értelmében a kötésben lévõ — egyébként külön-külön is halálos méreg — benzaldehid és cián egy enzim hatására felbomlik a sejtekben. Ez az enzim nem található meg az egészséges sejtekben, viszont jelentõs mennyiségben a rákos sejtekben. Tehát a rákos sejt felbontja az egyébként ártalmatlan vegyületet két olyan molekulává, ami viszont el is pusztítja.

Akár használ a rák ellen, akár nem, mérgezõ kéksav (hidrogén-cianid) tartalma miatt naponta nem ajánlatos több magot fogyasztani, mint ahány kajszibarackot enne az ember (kb. 9-10 mag). Nem napon szárítva jobban õrzi a vitaminjait, utána hûtve tartandó el és nyersen kell enni (pörköléssel elveszti mérgezõ hatását, de állítólagos gyógyhatását is), lassan péppé rágva.


A hunzák étkezésében alapvetõ szerepe van a kajszibaracknak és magjának. A Himalája hegyeiben, Nyugat-Pakisztán, India és Kína közötti kicsiny királyságban, amelyet Hunzának hívnak, az emberek híresek hihetetlenül hosszú életükrõl és jó egészségükrõl. A hunzáknál nem ritka a száz év fölötti kor - vannak, akik százhúsz évnél is tovább élnek. A külvilágból idelátogató orvoscsoportok közölték, hogy Hunzában nem találtak rákos eseteket.

A kúrák sikerét nagyban segíti ha közben olyan élelmiszereket fogyaszt, amik nagyobb mennyiségű B-17 vitamint tartalmaznak.

Élelmiszerek B-17 vitamin tartalma
  • Gyümölcsök magja, belseje : alma és körte mag (1-2 mg/szem), kajszibarack mag (4-5 mg/szem), meggy mag (1 mg/szem), nektarin mag (2-3 mg/szem), őszibarack mag (2-3 mg/szem), szilva mag (1-2 mg/szem), aszalt szilva (4-5 mg/szem), alma és körte gyümölcshúsa (általában 8-10 mg), barackok gyümölcshúsa (3-8 mg/db), meggy gyümölcshúsa (kb.1 mg / db), szilva gyümölcshúsa (kb 2-4 mg), feketeribizli (50-90 mg/kg), vörösáfonya (50-70 mg/kg), fekete bodza (50-90 mg/kg), málna, eper (40-50 mg/kg)
  • Hüvelyesek, babfélék : zöldbab (40-70 mg/ kg), sárgaborsó (100 mg/ kg), lencse (100-150 mg/kg), lima bab (70-150 mg/ kg), egyéb babfélék (80-150 mg/kg).
  • Magvak: keserűmandula (5-7 mg/szem), mandula (2-3 mg/szem),, macadamia (4-5 mg/szem, kesudió (1-2 mg/szem), lenmag (60-70 mg/kg), szezámmag (80-90 mg/kg).
  • Füvek és ezek préselt leve : lucerna (200-300 mg/kg), búzafű (250-300 mg/kg), lóhere (200-300 mg/kg).
  • Gabonafélék: zabkása (100-200 mg/kg), árpa (50-100 mg/kg), barna rizs (200-300 mg/kg), hajdinakása (200-250 mg/kg), köles (200-300 mg/kg), rozs (200-300 mg/kg, takarmánybükköny (200-300 mg/kg), teljes búzaszem (200-250 mg/kg).
  • Egyéb: bambuszrügy (80-200 mg/kg), fukszianövény (100-200 mg/kg, cirok (100-150 mg/kg), tiszafa - csak tüskék és friss levelek! - (kb. 200mg/kg).

Ha nem szeretne tablettát szedni a megelőzésre, akkor fogyasszon Magyar sárgabarack magot ! Ne tévessze meg a" Hunza barackmag" néven árult készítmény, ugyanis a hunzák nem importálnak ilyesmit, mert nekik is kevés van. Ilyen néven rossz minőségű, tisztítatlan, pakisztáni konzervgyári maradékot árusítanak.


Forrás:auranka.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.