Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A jótékony alma

2010.09.01

                                           A jótékony alma


Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is
együtt
ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban
is tudták
róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.

Nagyon könnyen tudjuk tárolni

, ha csak kicsit is
odafigyelünk rá,
akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a
piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható.

Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni,
szinte
korlátlan ideig.

Több, mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben
megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav,
cukor,
csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma.

Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte
azonnal energiát nyerhetünk belőle.
Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg
azoknak,
akik szellemi munkát végeznek, vagy gyenge az idegzetük.

Ha régen nem ettél almát, vagyis talán kicsit elszoktál
tőle, vagy nem
a legjobban működik a gyomrod, esetleg az egészséges ételeket
nehezebben emészted, akkor fokozatosan kezd el az almaevést,
először
csak egy-két falatot egyél belőle, de azt nagyon rágd meg,
egy harapás
almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a
legalaposabban össze a
nyáladdal, és ez a legfontosabb. Utána fokozatosan emeld az
adagot, de
mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba.
Gyümölcsöt csak magában egyél. Ha mást is kívánsz
fogyasztani, akkor
almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával
fogyassz.

Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy
érzed, hogy
az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez annak a jele,
hogy
valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel.
Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani.

Természetesen, ha már más ételekkel megtömted a pocidat,
akkor ne
erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az
egészséged,
sem az emésztésed számára.

Jó ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a hasmenésedet,
lázadat, vagy
más kellemetlenséget, hanem az, amit a gyümölcs előtt ettél.

A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja
szervezetünket
az eddig okozott károktól, mérgektől.

Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító
hatással van az
alábbi betegségekre:

Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta
bélfertőzés, és
akár hiszed akár nem még akkor is segíteni tud, ha veseköved
van.
Székrekedés nélkül képes gyógyítani a hasmenést, szabályozza a
bél müködésedet, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőket.

Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.
Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet
lúgosítja,
hiszen organikus sói semlegesítik a fehérje
bomlástermékeiből származó
savakat. Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti
betegségeket.

Jó ha tudod azt, is, hogy másként hat az édes, és másként a
savanyú alma.

Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben
szenvednek, vagy
vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg
túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.

Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos
mindazoknak
akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívmüködésük,
esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a
menstruációs zavarok megszüntetésére.

Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát
végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát
tartani.
Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet.

Lehetőleg csak egészséges, lédús, és érett almát együnk.
Lehetőleg
törekedjünk arra, hogy azonos fajtákat fogyasszunk, ugyanis
minden
almának más más a savassági foka. Ne keverjük a különböző fajta
almákat egymással.

Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne
dobjuk el
az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz.
Az alma
fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le
lehet
küzdeni.

Csak egészséges, nedvdús, érett almákat szabad fogyasztani!

Törekedjünk az azonos fajtákra, mert mindegyiknek más-más a
savassági
foka, nem keverhetők egymással. Almakúrát egész évben lehet a
szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten
keresztül, melyből
egy hét legyen a bevezetés. Az almát mindig teljes egészében
kell
fogyasztani, héjával magházával, magjával együtt. Így teljes
értékű
táplálék.

Jó étvágyat!!!!